Актуални тенденции в декорацията на стени

Стенното изкуство е основен компонент в интериорния дизайн. To e онова, което приковава погледите на всички, когато влязат в дадено помещение, и което говори силно за Вашата идентичност, възприятия и ценности.

Има много тенденции в областта на съвременната декорация на стени, които, според експерти, сочат към промените и потребностите в нашия живот и динамичния свят, в който живеем. Например – нуждата от спокойствие, радост, позитивизъм, пътувания, разнообразие, себеизразяване и други, които са повтарящи се теми във всички актуални трендове.

декорация на стени

3 водещи тенденции в съвременната декорация на стени

ПОЗИТИВНИ ПОСЛАНИЯ

През 2022 г. тенденциите в интериорния дизайн са насочени към повишаване на мотивацията, креативността и обичта към себе си. Позитивните послания са често срещана декорация на стени както в дома, така и в офисите, ресторантите, фитнес залите, салоните за красота и др. Те не са като обичайните вдъхновяващи плакати, които сте свикнали да виждате в миналото, а по-скоро – артистични утвърждения с въздействащи дизайни, които изцяло съответстват на интериора на помещенията и неминуемо предизвикват усмивка у всеки, който ги погледне.

ВДЪХНОВЕНИЕ ОТ ПРИРОДАТА

Темите, вдъхновени от природата, са едни от най-актуалните тенденции в декора за 2022 г., тъй като все повече хора вече предпочитат спокойствието и комфорта, които топлите нюанси, органичните форми и флоралните мотиви по стените носят. Пейзажни картини и земни тонове украсяват стените, за да пренесат външната красотата на природата в нашите вътрешни помещения.

ЛИНЕЙНО ИЗКУСТВО

Мечтата и желанието на всеки минималист. Използвайки прости черни линии, линейното изкуство обикновено се използва на бял фон, за да покаже драматична визуална картина, като варира от класически до съвременни форми. Най-често клиентите предпочитат печати на известни произведения на изкуството, модерни и оригинални портрети, създадени от една непрекъсната линия, преплетени фигури или дигитално проектирани изображения. Вариантите са много – зависи от въображението, интересите и цялостния интериор.

Независимо дали сте любител на изкуството, природата, позитивните цитати или друго, можете да персонализирате стените си, за да се обградите с нещата, които обичате. А ние, от Wall Print Artist, ще превърнем креативните Ви идеи за декорация на стени в реалност по най-добрия начин!